Reflexe působení skupiny SILVER A: pohled sociální antropologie - Vacek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá reflexí operace SILVER A z pohledu sociální antropologie. Teoretická část vysvětluje pojmy jako SILVER A, vlastenectví, identita nebo kolektivní paměť. Nedílnou součástí této práce je pohled dnešní společnosti na operaci SILVER A. Práce je založená na kvalitativním výzkumu, který zahrnoval převážně rozhovory, a na studiu odborné literatury. Výzkum byl prováděn převážně na Pardubicku a okolí.
Reflection of SILVER Group A: view of Social Anthropology
Keywords: SILVER A; vlastenectví; identita; kolektivní paměť; Silver A; patriotism; social identity; collective memory