Problémy zemí jižní Evropy a jejich dopady na EU - Běhounková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá problémy zemí jižní Evropy a jejich dopady na EU. První část práce popisuje makroekonomické ukazatele, pomocí nichž jsou vybrané země v další části analyzovány a komparovány. Obsahem poslední části práce je vyvození dopadů problémů vybraných zemí na EU.
Problems of the countries of southern Europe and their impact on EU.
Keywords: celosvětová hospodářská krize; nezaměstnanost; konkurenceschopnost; vládní dluh; záchranný program; global economic crisis; unemployment; competitiveness; government debt; rescue program