Kompetence všeobecné sestry v paliativní péči - Doubková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato práce se zabývá kompetencemi všeobecných sester v týmu mobilní specializované paliativní péče. V teoretické části řeší problematiku paliativní péče, její definování, filozofické a etické aspekty, její úrovně a formy, dále popisuje pojem kompetence a zabývá se kompetencemi všeobecné sestry. V průzkumné části zjišťuje, jaké kompetence jsou z pohledu všeobecné sestry pracující v týmu mobilní specializované paliativní péče potřebné pro poskytování specializované paliativní péče v terénu.
The competency of nurse in palliative care
Keywords: paliativní péče; mobilní specializovaná paliativní péče; všeobecná sestra; kompetence; palliative care; mobile specialist palliative care; nurse; competency