František Julius Lux a iluzivně malovaná architektura v době baroka a rokoka na Plzeňsku - Rohlík, Dušan (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce mapuje tvůrčí působení F. J. Luxe na Plzeňsku v období baroka a rokoka. Základním tématem je zaměření na malířova díla v oboru nástěnné malby s důrazem na umělecké zpracování iluzivní malované architektury. Práce je završena obsáhlým katalogem vybraných objektů.
Keywords: malířství; nástěnné malby; baroko; rokoko; František Julius Lux; Plzeňsko; katalogy