Návrh nástavby požárního automobilu pro zásah hasícím práškem a oxidem uhličitým na podvozku AVIA - Řehák, Martin (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zabývá konstrukcí lehkého požárního automobilu pro zásah hasícím práškem a oxidem uhličitým.Tento požární automobil nemusí být použit jen na zásahy při požárech dopravních prostředků, ale vzhledem k vlastnostem použitého hasiva jej lze použít i při hašení požárů elektrických zařízení pod proudem a při požáru hořlavých kapalin.
Proposal of superstructure of firevehicle for action by extingishing powder and carbon dioxide on AVIA undercart
Keywords: požární vozidla; konstrukce; hasící prášek; oxid uhličitý; hasicí činidla