Význam technologických parků pro rozvoj regionu - Janák, Pavel (Univerzita Pardubice, 2011)
V této práci je vysvětlena podstata vědeckotechnických parků, což je pojem, pod který spadají parky technologické. Jsou zde uvedeny informace o jejich historii, vzniku, založení, dělení, podpoře či o podmínkách v České republice. Dále jsou zde vymezeny přínosy a funkce těchto institucí. Cílem bakalářské práce je provést analýzu přínosu technologických parků pro hospodářství Pardubického kraje a navrhnout pro něj doporučení vedoucí k větším pozitivním efektům na ekonomiku. Přínosy tohoto subjektu byly zjištěny na základě analýzy významu TechnoParku Pardubice, k. s. v Pardubickém kraji.
Importance of technology parks for the development of the region
Keywords: vědeckotechnický park; regionální rozvoj; inovace; věda a výzkum; science park; development of the region; innovation; science and research