Zpracování obrazu pro kontrolu kvality dveřního panelu - Graňák, Jakub (Univerzita Pardubice, 2024)
V této bakalářské práci je cílem vyvinout algoritmy pro zpracování obrazu za účelem kontroly kvality dílu dveřního panelu. V teoretické části bude popsána problematika kvality a důvody její kontroly se zaměřením na moderní technologie, jako je například kontrola kvality s využitím kamerových systémů. Bude uvedena problematika kontroly dveřního panelu, dále budou vytvořeny algoritmy pro kontrolu kvality i za využití konvolučních neuronových sítí. Na konci budou diskutovány výsledky těchto algoritmů.
Image processing for door panel quality control
Keywords: kvalita; neuronová síť; detekce; zpracování obrazu; kvalita v automobilovém průmyslu; quality; neural network; detection; image processing; quality in the automotive industry