Výroba a hodnocení kvality alkoholických nápojů - Hemalová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2018)
V první části této bakalářské práce jsou popsány alkoholické nápoje. Další části práce se zaměřují na ovocné destiláty, látky v nich obsažené, jejich výrobu a hodnocení. Poslední část je věnována zdravotním aspektům konzumace lihovin.
Production and quality assessment of alcoholic beverages
Keywords: alkoholické nápoje; ovocné destiláty; methanol; ethanol; alcoholic beverages; fruit distillates; methanol; ethanol