Buněčná terapie pomocí kmenových buněk - Šourková, Denisa (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá buněčnou terapií pomocí kmenových buněk při léčbě neurodegenerativních onemocnění. Popisuje jednotlivé typy kmenových buněk a jejich potencionální využití. Součástí práce je také přehled vybraných neurodegenerativních onemocnění a možné přístupy jejich léčby pomocí kmenových buněk
Cell therapy using stem cells
Keywords: buněčná terapie; kmenové buňky; neurodegenerativní onemocnění; cell therapy; stem cells; neurodegenerative diseases