Trestný čin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby - Němcová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá popisem trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby v oblasti českého trestního práva. V teoretické části jsou na úvod popsány daně, poplatky a podobné povinné platby. Dále se teoretická část zabývá trestným činem zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, skutkovou podstatou, popisem možných sankcí za spáchání trestného činu a účinnou lítostí. Praktická část se zabývá problematikou daňových rájů a porovnáním dvou vybraných daňových rájů.
The crime of reducing tax, fee and similar mandatory payment
Keywords: daně; trestný čin; zkrácení daně a poplatku; daňové ráje; taxes; crime; reducing tax and fee; tax havens