Způsoby objektivního hodnocení výdajových projektů obcí - Matajová, Eva (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce se zabývá způsoby objektivního hodnocení výdajových projektů obcí. První kapitola se zabývá definováním pojmů a legislativním rámcem veřejných projektů. Další dvě kapitoly popisují metodiku postupu při ohodnocování veřejných projektů a jejich efektivní výběr. Čtvrtá kapitola se zabývá typologií a oceňováním nákladů a užitků z veřejných projektů. V poslední kapitole jsou porovnány jednotlivé způsoby hodnocení výdajových projektů u vybraných obcí ležících v Pardubickém kraji s ekonomickou teorií.
Methods of an objective appreciating of the cost projects of municipalities
Keywords: veřejné projekty; hodnocení; metody; obce; analýza nákladů; analýza užitků; Efektivnost; oceňování; Pardubický kraj