Legionáři před Mimořádným lidovým soudem v Chrudimi 1945–1948 - Nečas, Jaroslav (My University, 2016)
Práce se zabývá osudy deseti československých legionářů, kteří za první světové války sloužili v čs. dobrovolnickém vojsku v zahraničí a po skončení druhé světové války stanuli před Mimořádným lidovým soudem v Chrudimi.
Czechoslovak Legionaries Trialed by Extraordinary Peoples Court in Chrudim in Years 1945–1948
Keywords: Československé legie; Československá retribuce 1945–1948; Protektorát Čechy a Morava; justice; Czechoslovak legions; Czechoslovak retribution 1945–1948; Protectorate Böhmen und Mähren; Chrudim; judiciary