Využití ethanolu při alternativní výrobě vodíku - Gardoň, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá studiem výroby vodíku. Pozornost je věnována výrobě vodíku pomocí obnovitelného zdroje ethanolu. Práce je zaměřena na existující způsoby výroby vodíku z ethanolu jako jsou parní reformování, autothermální reformování a parciální oxidace. V poslední části jsou zhodnoceny výroby vodíku z ethanolu.
Use of ethanol for alternative hydrogen production
Keywords: výroba vodíku alternativní zdroje využití bio-ethanolu; hydrogen production alternative sources use of bio-ethanol