Únavový lom klikové hřídele osobního automobilu - Zelenda, Michal (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce se zabývá příčinami porušování součástí. Jsou zde rozebírány poruchy krystalické mřížky a druhy trhlin, se kterými se setkáváme v běžné praxi. Další část práce je zaměřena na mechanické zkoušky materiálu. Praktická část práce se věnuje rozboru a vyhodnocení lomu klikové hřídele.
Fatigue fracture of crank-shaft car
Keywords: Krystalová mřížka; lom; vrub; mechanické zkoušky; tvrdost; ultrazvuk; Kliková hřídel; crystal lattice; fracture; nick; mechanical tests; hardness; ultrasonic; crankshaft