Rozpoznání Rubikovy kostky v obraze kamery pomocí knihovny OpenCV - Machovec, Libor (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato Diplomová práce popisuje a dokumentuje vytvoření aplikace pro mobilní zařízení, která uživateli bude pomáhat při skládání Rubikovi kostky. Důraz byl kladen na problematiku digitálního zpracování obrazu pomocí kamery mobilního zařízení. Díky tomu aplikace automaticky zaznamená Rubikovu kostku a na základě digitálního zpracování obrazu pomocí navrženého algoritmu nalezne její řešení. Tento dokument nejdříve popisuje zpracování obrazu a využité algoritmy pro snímání Rubikovy kostky. V další části je popsána výsledná aplikace z pohledu funkčnosti a uživatelského ovládání. V poslední části je popsána implementace a datové struktury využity při vývoji.
Recognizing the Rubik's Cube in-picture camera using OpenCV library
Keywords: kamera; android; hlavolam; rozpoznání; OpenCV; aplikace; Java; camera; android; puzzle; recognition; OpenCV; app; Java