Aplikace pro tvorbu Javascriptové webové fotogalerie - Kupr, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou softwarových generátorů webových galerií založených na Javascriptu. Práce se snaží čtenáři přiblížit základní technologie používané v oblasti internetových stránek. Také popisuje možné problémy s implementací Javascriptu v jednotlivých prohlížečích. Dále jsou představeny dostupné softwarové generátory a vhodné technologie k jejich vývoji. V praktické části je vytvořen program pro generování javascriptových galerií. Tento program byl naprogramován v jazyku Java. Dále je součástí této práce skript napsaný v jazyku Javascript, který se stará o zobrazení obrázků galerie na webových stránkách.
Application for creating Javascript web photo gallery
Keywords: Javascript; Java; C++; HTML; XHTML; CSS; webová galerie; internetové prohlížeče; generátor webových galerií; web gallery; internet browsers; web gallery generator