Letectvo Armády České republiky a jeho součinnosti v rámci IZS - Radová, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce si klade za cíl posoudit činnost Letectva Armády České republiky v rámci integrovaného záchranného systému a porovnat tuto činnost z ekonomického hlediska s ohledem na její další poskytovatele. Je tedy zaměřena na armádou poskytovanou leteckou záchrannou službu a službu Search and Rescue. Součástí práce je také řada řízených rozhovorů s představiteli Armády České Republiky. Na jejichž základě společně s porovnáváním provozovatelů letecké záchranné služby a provedených analýz jsou navrhnuta doporučení pro stávající praxi.
Czech Air Force and its Synergie with the Integrated Rescue System
Keywords: Armáda České republiky; letecká záchranná služba; letiště Praha-Kbely; integrovaný záchranný systém; zdravotnická záchranná služba; Czech army; air rescue service; airport Prague-Kbely; integrated rescue system; emergency medical service