Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce - Zemánková, Aneta (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou část, která se zabývá výrobou a složením ovocných šťáv. Dále obsahuje popis metod stanovení základních složek obsažených ve šťávách. Experimentální část se zabývá stanovením antioxidační kapacity vybranými metodami a stanovením fenolických látek u komerčně dostupných a čerstvě vymačkaných šťáv. Tyto vlastnosti byly zkoumány u šesti pomerančových a pěti grapefruitových vzorků.
Antioxidant capacity of the commercial juices and the fresh fruit juices
Keywords: antioxidační kapacita; ovocné šťávy; DPPH radikál; fenolické látky; antioxidant capacity; fruit juices; DPPH radical; phenolic compounds