Hudební kultura Poděbrad v první polovině 20. století - Vodvářková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce pojednává o hudební kultuře v Poděbradech v první polovině 20. století. Zabývá se historií Poděbrad, lázeňstvím, lázeňským orchestrem, pěvecko-hudebním spolkem Hlahol a významnými osobnostmi Poděbrad.
The music culture of Poděbrady in the first half of the 20th century
Keywords: Poděbrady; hudba; Kultura; společenský život; Lázeňství; 20. století