Postoje žen na Plaňansku k systému rodičovské dovolené - Blumentálová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zabývá rodinami s malými dětmi, systémem rodičovské dovolené a ekonomickými a sociálními okolnostmi provázejícími péči o dítě. Práce je opřena o empirický výzkum a kompilaci odborných literatur k tématu rodičovské dovolené. Jádrem práce je vlastní výzkum, který zjišťuje názory matek na Plaňansku k systému rodičovské dovolené a k výši rodičovského příspěvku.
Women‘s attitude to parental leave system in Plaňany region
Keywords: families; parental leaves; state provision system of families with babies; benefits and services of state social support; rodiny; rodičovské dovolené; systém státního zabezpečení rodin s malými dětmi; dávky a služby státní sociální podpory