Možnosti podnikání u cizinců jako nástroj integrace v sociální politice - Mládková, Vendula (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce shrnuje teoretické základy integrace, migrace, sociální politiky a nezaměstnanosti. Prostřednictvím grafů informuje mimo jiné například o počtech cizinců v České republice a Pardubickém kraji (včetně jejich národnosti). Dále práce zkoumá možnosti podnikání cizinců v oblasti stravování na území města Pardubice. Prostřednictvím dotazníku byl zjištěn zájem osob na území města Pardubic o možné konkrétní alternativy ke stávajícím nabídkám stravování ve městě.
Business opportunities of foreigners as integration tool in social policy
Keywords: foreigners; migration; integration; social policy; catering; business; Pardubice; cizinci; migrace; integrace; integrace; sociální politika; stravování; podnikání