Etnografický výzkum zaměřený na problematiku sociální exkluze v třídním kolektivu - Ževairovská, Martina (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se zabývá problematikou sociální exkluze v třídním kolektivu na základní škole. Hlavním cílem je zjistit, jaké faktory sociální exkluzi ovlivňují. Dále je popsán přístup vyučujících k exkludovaným dětem. Na začátku práce jsou stručně popsány metody výzkumu, dále teorie, která byla v práci použita a nakonec informace, které byly zjištěny v terénu.
Ethnographic research focused on the issue of social exclusion in the classroom
Keywords: social exclusion; capitals; habit; family; school; sociální enkluze; kapitály; habitus; rodina; škola