Analýza pracovních příležitostí územních celků - Macáková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce pojednává o situaci na trhu práce v krajích České republiky. Sleduje rozdíly mezi nabídkou práce a poptávkou po pracovních příležitostech. Zaměstnanost je zde analyzována dle vybraných faktorů. Tyto faktory jsou například: věková struktura, vzdělání, odvětví, míra nezaměstnanosti, atd.. Celková analýza je prováděná metodou SWOT analýzy.
Analysis of job oportunities of municipal entities
Keywords: pracovní příležitost; Nezaměstnanost; Trh práce; SWOT analýza; pracovně-právní vztahy; Úřady práce; kraje