Názory občanů města Šumperk na problém odpadů : zaměřeno na rodiče žáků základních škol - Michálková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2008)
Teoretická část práce pojednává o vztahu sociologie a ekologie, člověka a přírody a problematice odpadů. Pozornost je zaměřena na odpadové hospodářství ve městě Šumperk. Závěr teoretické části je věnován aspektům lepší budoucnosti pomocí osvěty, informovanosti, vzdělávání a environmentální výchovy. Praktická část je založena na výzkumu provedeného dotazníkovým šetřením, jehož záměrem bylo zjistit názory na odpadové hospodářství, spokojenost s informovaností ze strany města a vedení dětí k ekologickému myšlení a jednání.
Opinions of inhabitants of the town of Sumperk regarding the problem of rubbish : based on a survey of elementary school parents)
Keywords: recyklace; municipal waste; waste sorting; recycling; Environmental education; komunální odpad; třídění odpadu; Environmentální výchova