Grafická podpora návrhu relačních databází - Němec, Martin (Univerzita Pardubice, 2011)
Cílem práce je vytvoření aplikace umožňující interaktivní modelování diagramů databází. Teoretická část se zabývá základními pojmy z oboru relačních databází a popisem jazyka SQL. Dále popisuje návrh aplikace pro databázové modelování v programovacím jazyce Java.
Graphic support for relational database design
Keywords: relační databáze; modely; tabulky; atributy; vztahy; relace; relational databaze; models; tables; attributes; references; relations