Analýza hospodaření vybrané neziskové organizace - Černohouz, Filip (Univerzita Pardubice, 2020)
V této bakalářské práci na téma "Analýza hospodaření vybrané neziskové organizace" je charakterizován nestátní neziskový sektor včetně neziskových organizací. U nestátních neziskových organizací je blíže popsána jejich právní úprava a jejich zdroje a formy financování. Další část je věnována vybrané neziskové organizaci Biatlonovému klubu Letohrad, p. s., která je zde popsána. Závěrečná část se věnuje analýze hospodaření v letech 2014 - 2018, kde jsou následně uvedeny závěry a doporučení.
Economic analysis of selected non-profit organization
Keywords: neziskové organizace; neziskový sektor; analýza hospodaření; spolky; mon-profit organization; non-profit sector; analysis of economy; association