Muži na rodičovské dovolené - Vamberská, Veronika (Univerzita Pardubice, 2008)
Cílem mé práce je, na základě prostudované odborné literatury související s tématem, poodhalit obecnou charakteristiku mužské rodičovské dovolené. Hlavní část mé bakalářské práce pohlíží na muže na rodičovské dovolené z hlediska jejich vztahu k dětem, motivaci a důvodů nástupu na rodičovskou dovolenou, rozdělení rodinných rolí.
Men on parental leave
Keywords: Rodičovská dovolená; otcovství; otcovská dovolená; otcovská role; Mateřská dovolená; dělba práce v rodině; Gender; Parental leave; fathership; paternal leave; paternal role; Maternity leave; division of labour in the family