Statická analýza rekonstruovaného mostu v km 79,943 trati Lovosice - Česká Lípa -- vliv tuhosti styčníků - Sháněl, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na vliv tuhosti styčníků na mechanickou odezvu příhradového ocelového železničního mostu v km 73,943 trati Lovosice - Česká Lípa. Statické přepočty jsou provedeny v programu SCIA Engineer 17.01 a výsledné průhyby z každého modelu jsou porovnány s průhybem získaným během statické zatěžovací zkoušky, kterou provedl Kloknerův ústav.
Static analysis of reconstructed bridge in km 79,943 track Lovosice - Česká Lípa-- influence of joints stiffness
Keywords: mosty; příhradová konstrukce; statický výpočet; tuhost styčníků; průhyb; simulační metody Monte Carlo a LHS; bridges; truss construction; ststic analysis; joints stiffness; deflection; simulation methods Monte Carlo and LHS