Vizualizace evoluce algoritmů pracujících nad vybranými datovými strukturami - Šára, Martin (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá vizualizacemi datových struktur a jejich algoritmů. Konkrétně se jedná o vizualizace binomické haldy, Huffmanova stromu, B-stromu a grid souboru. V úvodní části práce je nejprve proveden přehled existujících vizualizací. V teoretické části práce jsou popsány abstraktní datové typy prioritní fronta a tabulka a problematika kódování textu. Teoretická část také obsahuje teoretický popis vybraných datových struktur. V praktické části práce je popsáno fungování jednotlivých algoritmů vybraných datových struktur. Hlavním výstupem práce jsou vizualizace čtyř vybraných datových struktur, které mohou být prováděny i ve webovém prohlížeči.
Visualization of algorithm evolution working on selected data structures
Keywords: datové struktury; vizualizace; animace; binomická halda; Huffmanův strom; Huffmanovo kódování; B-strom; grid soubor; data structures; visualization; animation; binomial heap; Huffman tree; Huffman coding; B-tree; grid file