Postavení Židů v české společnosti v průběhu dějin a holocaust - Kubíková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá životem židovského obyvatelstva na českém území od 10. do 20. století, jejich historií, tradicemi, zvyky a postavením ve společnosti.
Position of Jews in Czech society throughout the history and the holocaust
Keywords: židovské dějiny; Židé; dějiny; antisemitismus; Holocaust; koncentrační tábory; česká společnost