Projevy intolerance kovů na sliznici dutiny ústní - Huamán Gabriel, Guisela Irene (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce se zaměřuje na projevy imunopatologických mechanismů na sliznici dutiny ústní, které jsou způsobeny kovy (např. nikl, kobalt, rtuť, titan, platina) obsaženými v dentálních náhradách. A také se zabývá obrannými reakcemi imunitního systému proti těmto prvkům, dále uvádí metody vhodné ke sledování imunopatologických projevů intolerancí daných kovů.
Manifestation of intolerance metals on oral mucosa
Keywords: přecitlivělost; imunopatologie; kovy; sliznice; melisa; hypersensitivity; immunopathology; metals; mucous membranes