Možnosti rekvalifikačních kurzů úřadu práce při řešení nezaměstnanosti na Chrudimsku - Josková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce pojednává o nezaměstnanosti a významu Úřadu práce České republiky při řešení nezaměstnanosti pomocí rekvalifikací, důležitého nástroje aktivní politiky zaměstnanosti. Pozornost bude věnována rekvalifikacím zabezpečeným Úřadem práce České republiky a zvoleným rekvalifikacím, které byly realizovány v okrese Chrudim v letech 2014-2016. Výzkumná část bude zahrnovat praktické zkušenosti pracovníků Úřadu práce v Chrudimi v oblasti rekvalifikací, analýzu trhu práce v České republice a na Chrudimsku za dané období a konkrétní rekvalifikace na Chrudimsku. Záměrem práce je analýza portfolia nabízených rekvalifikačních kurzů Úřadu práce v Chrudimi. Posouzení, zda nabízené rekvalifikační kurzy Úřadu práce v Chrudimi odpovídají požadavkům trhu práce.
Options of Labour Office retraining courses to resolving the problem of unemployment in Chrudim region.
Keywords: aktivní politika zaměstnanosti; nezaměstnanost; trh práce; rekvalifikace; active employment policy; unemployment; labour market; retraining