Možnosti stanovení herbicidu glyfosátu - Maňáková, Jana (Univerzita Pardubice, 2015)
Glyfosát je celosvětově nejpoužívanější pesticid. Dlouhou dobu byl považován za mírně nebo úplně netoxický, ale v současné době je hojně diskutována jeho karcinogenita (v roce 2015 zařazen na seznam karcinogenů). Tato bakalářská práce je věnována různým analytickým metodám stanovení herbicidu glyfosátu a jejich porovnání. Cílem bylo poskytnout ucelený přehled a důkladně popsat, alespoň jednu z vybraných technik.
The possibilitie of herbicide glyphosate determination
Keywords: Pesticides; herbicides; glyphosate; determination; pesticidy; herbicidy; glyfosát; stanovení