Subkultura graffiti a street art jako společenský fenomén - Havlíková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2013)
Tématem této bakalářské práce je subkultura graffiti a street art jako společenský fenomén. Klíčovou část tvoří životní příběhy čtyř čelnů této subkulutry, které vycházejí z biografických rozhovorů. Druhá část práce shrnuje postřehy z rozhovorů a přidává poznatky z odborné literatury. Hlavním cílem práce je popsat, jakou roli hraje graffiti a street art v životě členů této subkultury pouličního umění. Současně chci v rámci své práce zjistit, zda existují společné znaky této subkultury a jaké jsou odlišnosti mezi jejími dva stěžejními podobami - graffiti a street art.
Subculture of graffiti and street art as a social phenomenon
Keywords: graffiti; street art; identita; subkultura; graffiti; street art; identity; subculture