Kultivace kmenových buněk - Vítová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá moderními postupy in vitro kultivace mezenchymálních kmenových buněk izolovaných z kostní dřeně a ze zubní pulpy. Důležitou součástí je historický přehled výzkumu kmenových buněk, jejich rozdělení a charakteristika. V této práci jsou také uvedeny metody kultivačních technik pomocí 3D nosičů.
Cultivation of stem cells
Keywords: kmenové buňky; kultivace; kostní dřeň; zubní pulpa; stem cell; cultivation; bone marrow; dental pulp