Tvorba webových aplikací s využitím HTML5 a CSS3 se zaměřením na přehrávání videa - Němec, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi používání audio/video obsahu na webových stránkách. Dále se zabývá kompresí tohoto obsahu a jsou zde popsány používané formáty videa pro konkrétní technologie a jejich využití ve webových prohlížečích. Praktická část je zaměřena na porovnání formátů z teoretické části. Webová aplikace realizuje využití technologie WebRTC pro video-chat.
Creation of the web applications using HTML5 and CSS3 focused on the video play
Keywords: HTML5; technology; WebRTC; container; audio; video; technologie; kontejner