Vliv proteinových doplňků stravy na lidské zdraví a metabolismus - Chromá, Martina (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá proteinovými doplňky stravy, které jsou dnes velmi vyhledávané. Proteinové suplementy jsou využívány především sportovci, ale dostávají se do podvědomí i u běžné populace. Tyto doplňky obsahují velké množství kvalitních bílkovin, esenciální aminokyseliny a další důležité živiny. Dále se tato práce zabývá vlivem vysokého příjmu bílkovin ve stravě na metabolismus a lidské zdraví. Uvádí, pro koho toto stravování vhodné je a pro koho méně.
The effect of protein supplements on human health and metabolism
Keywords: proteiny; zdraví; potravinové doplňky; vysokoproteinová strava; výživa; proteins; health; dietary supplements; high protein food; nutrition