Vývoj počtu obyvatelstva v okresu Pardubice - Karlová, Libuše (Univerzita Pardubice, 1994)
Práce obsahuje stručný úvod do problematiky demografického vývoje v okresu Pardubice. Teoretická část je zaměřena na obecný popis demografie jako vědy a důležitých demografických jevů a ukazatelů, dále obsahuje popis postupu při sběru a postupném zpracování dat. V praktické části jsou uvedeny výsledky a vyhodnocení materiálů třemi způsoby: Webovým diagramem, mapami a pomocí obodování intervalů. Na konci práce je uvedena diskuse, která obsahuje rozbor výsledků práce s příslušným odůvodněním.
Keywords: demografie; Pardubice; data; Webův diagram