Pracovní doba a její efektivita ve vybraném podniku - Hovorka, Jan (Univerzita Pardubice, 2019)
Cilem prace je analyzovat upravu pracovni doby, a to jak na celostatni urovni (v ramci zakoniku prace), tak na urovni lokalni (ve vybranem podniku) se zamerenim na posouzeni efektivity teto upravy, zejmena ve vztahu k modernim trendum pracovniho prava (liberalizace, flexikutura). Na zaklade teto analyzy bude provedena synteza zjistenych poznatku, z ktere vyplynou namety a doporuceni pro zlepseni, a to jak na urovni pravni upravy, tak na urovni konkretniho reseni ve vybranem podniku.
Working hours and its efficiency in the selected business
Keywords: právo; pracovní právo; pracovní doba; pracovněprávní vztah; efektivita; informace; firmy; law; labor law; working hours; labor-law relationship; efficienty; information; companies