Nejčastější gynekologicko-porodnické operační výkony prováděné během těhotenství - Šeligová, Hana (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá nejčastějšími gynekologicko-porodnickými operačními výkony, které se provádějí během těhotenství. Skládá se z části teoretické a praktické. Teoretické část práce je zaměřena na popis jednotlivých gynekologických a porodnických operačních výkonů. Praktická část práce je zaměřena na výzkumné otázky, hypotézy a jejich vyhodnocení. Jsou zde popsány použité statistické metody a uvedeny výsledky výzkumného šetření.
Most frequent gynecological-obstetric surgical procedures performed during pregnancy
Keywords: umělé ukončení těhotenství; revize dutiny děložní; cervikální cerclage; císařský řez; epiziotomie; vakuumextrakce; porodnické kleště; manuální vybavení placenty; abortion; inspection of the uterine cavity; cervical cerclage; cesarean section; episiotomy; vacuumextraction; forceps; manual removal of placenta