Systémová integrace ve státní správě - Borovec, Petr (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce slouží jako odborný text, pojednávající o integraci informačních systémů na úrovni státní správy ČR a jejích přínosech a metodách. Čtenář bude seznámen mimo jiné o informačních systémech, jejich klasifikací a prvcích, dále o příčinách vzniku systémové integrace, jejích postupech, metodách, úrovních a typech. Práce dále pojednává o informatizaci a elektronizaci české veřejné správy, informační strategii ČR a vybraných informačních systémech veřejné správy. V poslední kapitole je popsán význam IS v moderním podniku, role a přínosy systémové integrace v soukromém sektoru a na závěr popsány typy podnikových informačních systémů.
System integration in public administration
Keywords: informační systémy; systémová integrace; veřejná správa; ICT; e-Government; information systems; system integration; public administration; ICT; e-Government