Sídelní a stavební vývoj obce Červená Hora od 2. poloviny 18. století do 20. století - Hamplová, Vendula (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá stavebním vývojem a tradiční vesnickou architekturou v obci Červená Hora u České Skalice. První část práce je zaměřena na teorii poznávání vesnické zástavby. Druhá polovina práce obsahuje katalog jednotlivých staveb v obci.
Settlement and Building Development of Červená Hora from the Second Half of the 18th to the 20th Century
Keywords: lidová architektura; stavební vývoj; Červená Hora; village architecture; building development; Červená Hora