Hodnoty naruby aneb trend bezdětnosti - Nováková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2016)
Předmětem bakalářské práce je zkoumání fenoménu bezdětnosti. Cílem této práce je vysvětlit, co si pod pojmem "bezdětnost" představit a ukázat, jak ji lze dělit či rozebrat. Jedním z bodů této práce je například poukázání na změny hodnot dnešní společnosti, s čímž je úzce spjata změna pohledu na život dnešních párů. Pro metodu získávání dat byl zvolen narativní rozhovor s bezdětnými lidmi v mém blízkém okolí.
Traditional values being turned upside down resulting in childlessness
Keywords: bezdětnost; gender; matky; děti; childlessness; gender; mothers; children