Analýza primárních aktiv informačního systému - Kurťáková, Nikola (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou primárních aktiv informačního systému IS/STAG, který je využíván pro správu studijní agendy na vysokých školách. Zaměřuje se na identifikaci a popis klíčových služeb a informací zpracovávaných tímto systémem, jejich vzájemné vazby a hodnocení z hlediska bezpečnosti informací. Vychází z legislativních požadavků v oblasti kybernetické bezpečnosti, zejména z vyhlášky o kybernetické bezpečnosti, a porovnává výsledky analýzy s již existujícími přístupy.
Analysis of primary information system assets
Keywords: řízení aktiv; primární aktiva; informační systém IS/STAG; Technická univerzita v Liberci; identifikace aktiv; bezpečnost informací; asset management; primary assets; information system IS/STAG; Technical University of Liberec; asset identification; information security