Zařízení pro detekci pohybu osob a vozidel - Paar, Jiří (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá návrhem a realizací senzorových jednotek pro detekci chodců a vozidel v blízkosti dopravní křižovatky. Práce se zaměřuje na popis jednotlivých částí jednotek a jejich návrhem zapojení. Důraz je také kladen na odvození důležitých vztahů nutných pro samotný návrh. Každá jednotka je řízena vybraným mikrokontrolérem, který zpracovává signál z mikrovlnného senzoru a následně předává vyhodnocenou informaci bezdrátovému modulu, který ji vysílá do centrální jednotky křižovatky.
Equipment for detecting movement of persons and vehicles
Keywords: inteligentní křižovatky; Dopplerův jev; mikrokontroléry; bezdrátová komunikace; IQRF; intelligent intersections; Doppler; microcontrollers; wireless communication