Modernizace lokomotivy řady 770 (ČME 3) - Štěpánek, Jiří (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá rozborem modernizace lokomotiv řad 770, 771 a ČME 3. Vedle nahrazení naftového motoru ČKD motorem Caterpillar řeší i provedení pomocných pohonů ve třech variantách: s elektrickým, hydrostatickým nebo kombinovaným přenosem výkonu. Varianty jsou srovnávány jak mezi sebou,tak s původní lokomotivou, a to z hlediska pořizovacích, udržovacích a provozních nákladů a trakčních vlastností.
Modernisation of locomotive series 770 (ČME 3)
Keywords: trakční vozidla; lokomotivy; modernizace; Rekonstrukce