Srovnání života osamělých matek v současnosti a před dvaceti lety - Šoporová, Jana (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce je teoreticko - výzkumná. Zabývá se životem osamělých matek v současnosti a před 20 lety. Zkoumá osamělé matky z hlediska sociálně politického, legislativního a psychologického. Dotýká se částečně i hledisek ekonomických a pedagogických. Praktická část je realizována pomocí kvalitativního výzkumu, který je proveden formou rozhovorů s matkami. Důraz je konkrétně kladen na komunikaci s úřady, společenské vztahy a finanční pomoc od státu.
Comparison of lonely mothers´ life nowadays and twenty years ago
Keywords: lonely mothers; incomplet families; divorces; social security; osamělé matky; neúplné rodiny; rozvody; sociální zabezpečení