Diafiltrace roztoků organických barviv - Cuhorka, Jiří (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem práce bylo studium membránové diafiltrace při odsolování organických barviv pomocí nanofiltrace.Výsledky experimentů měření rejekce s testovacími roztoky chloridu sodného a síranu hořečnatého prokazují vliv koncentrace a valence iontů na rejekci. Diskontinuální diafiltrace prokázala, že nanofiltrace je vhodnou metodou pro odsolování organických barviv.
Diafiltration of organic dyes solutions
Keywords: nanofiltrace; diafiltrace; organická barviva; matematické modely; rejekce