Strategický systém řízení výkonnosti ve vybrané společnosti - Kryštofová, Jana (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce pojednává o problematice strategického řízení a měření výkonnosti firem. Práce je rozdělena na dvě části ? teoretickou a analytickou. Teoretická část se zabývá strategickým řízením, popisem okolí podniku, řízením a měřením výkonnosti podniku a jednotlivými modely, které se hodnocením výkonnosti podniku zabývají. Největší pozornost je věnována samotnému konceptu Balanced Scorecard - jeho teoretické formulaci a postupu implementace do podniku. V analytické části jsou aplikovány teoretické poznatky na vybranou společnost. Cílem práce je návrh strategického systému řízení výkonnosti pomocí metody Balanced Scorecard pro vybranou společnost.
Strategic performance management system in a selected company
Keywords: Strategie; strategické řízení; strategický systém řízení výkonnosti; strategický systém měření výkonnosti; modely měření výkonnosti; Balanced Scorecard; Strategy; strategic performance; strategic performance measurement system; strategic performance management system; performance measurement models; Balanced Scorecard