Stínová ekonomika - Štěpánková, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce hledá odpovědi na základní otázky týkající se problematiky stínové ekonomiky. Autor hledá nejen příčiny vzniku tohoto jevu, ale také analyzuje jeho dopady a hledá případná řešení. Pozornost je věnována také korupci a daňovým únikům, kdy jsou jejich příčiny, důsledky a případná řešení v práci také analyzovány.
Shadow economy
Keywords: Stínová ekonomika; šedá ekonomika; černá ekonomika; korupce; daňový únik; legální daňový únik; Shadow economy; grey economy; black economy; corruption; tax avoidance; tax evasion